ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μια ακόμα μεγάλη τιμή αλλά και επιτυχία για το Σχολείο μας, ήταν η τηλεσυνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  17-3-2021 μεταξύ ομάδας μαθητών και καθηγητών με τη Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μαριαλένα Τσίρλη. Η κ. Τσίρλη είναι η πρώτη γυναίκα αλλά και η πρώτη Ελληνίδα που εκλέχτηκε στη θέση του Γ.Γ. του Δικαστηρίου που εδρεύει στο Στρασβούργο. 

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Τσίρλη για το φλέγον ζήτημα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ε.Ε., περιπτώσεις παραβίασης τους και αντιμετώπιση. Επίσης ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία του Δικαστηρίου καθώς και την προσωπική διαδρομή της κ. Τσίρλη. 

Η ανταπόκριση-συμμετοχή  των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με τον εμπνευσμένο, αλλά ταυτόχρονα κατανοητό λόγο της φιλοξενούμενης μας. Τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η σεμνότητα και η απλότητα του χαρακτήρα της. Από την πλευρά της η κ. Τσίρλη αφού μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη, εξήρε το ήθος και την ποιότητα των μαθητών μας και μας προσκάλεσε στο Στρασβούργο για ξενάγηση στο Δικαστήριο. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!