ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EPAS

 

 Στο πλαίσιο της συμμετοχής του 12ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχαμε την τιμή και τη χαρά την Τετάρτη 10/3/2021 να συναντηθούμε διαδικτυακά με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της ομάδας του από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, καθώς και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Δεκαεννιά ανήσυχοι και φιλομαθείς συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ευρωβουλευτή για θέματα οργανωτικά- λειτουργικά του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και για θέματα ουσιαστικά που αφορούν στην επικαιρότητα, όπως η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και η ουσιαστική εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαρέγκλιτα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτυχία της εκδήλωσης αποτυπώνεται αφενός στην ενθουσιώδη ανταπόκριση- συμμετοχή των μαθητών και αφετέρου στα θερμότατα σχόλια που αποσπάσαμε από τον ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του. Ο κ. Αρβανίτης και η ομάδα του δέχθηκαν με ευχαρίστηση τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων από τους μαθητές μας και με τις τοποθετήσεις τους ενθουσίασαν και ενέπνευσαν τους μαθητές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας αμφότεροι το ραντεβού μας για εκ νέου συνάντηση στο άμεσο μέλλον. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!