ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Την Παρασκευή 14 Μαΐου η ομάδα των μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου πήραν μέρος στη δράση Εθελοντισμού του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού σχεδίου

 "Remember Holocaust- Building Bridges for a common future" 

από το Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιεί το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

 Στο πλαίσιο του έργου, διοργανώθηκε διαδικτυακό πρόγραμμα Εθελοντισμού όπου 6 εθελοντές από τις 4 χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Σλοβακία) πραγματοποίησαν διαδραστικά εργαστήρια (workshops) σε μαθητές Λυκείων της χώρας μας. Η θεματική των εργαστηρίων αφορά στη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, στοχεύοντας στην προώθηση ενός μηνύματος ενότητας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας του ατόμου με απώτερο στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων και υπέρ της ευημερίας των κοινωνιών.

Οι παρουσιάσεις των εθελοντών επικεντρώθηκαν στις παρακάτω θεματικές:

 1)Το Ολοκαύτωμα

2)Ανθρώπινα δικαιώματα

3)Αρχαιολογικά ευρήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ IRTEA 

Η ομάδα των εθελοντών που υλοποιούν το παραπάνω project έχουν δημιουργήσει ψηφιακή έκθεση Digital Exhibition για το Ολοκαύτωμα. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή, ενώ, μετά την εγγραφή σας στο σύνδεσμο αυτό θα δείτε το σύνδεσμο όπου βρίσκεται διαθέσιμη η έκθεση σε αναδυόμενο μήνυμα. 

















Δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές μας





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!