ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

 

Οι άξονες της ενημέρωσής μας ήταν οι ακόλουθοι:

1.      Οι τομείς που επιδιώκει η Περιφέρεια να απορροφήσει τα χρήματα από την Ε.Ε.

2.      Τα κριτήρια που τους καθοδηγούν κάθε φορά για την κατανομή αυτών των κονδυλίων

3.      Τα δύο από τα έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια με χρήματα της Ε.Ε. και η ίδια προκρίνει ως τα πιο σημαντικά (κατασκευή μετρό και σύνδεση λιμανιού με βιομηχανική περιοχή της πόλης).

4.      Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και που αποδίδεται αυτή η επιτυχία.

5.      Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τοπικές κοινωνίες

 

 

Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου, ο ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων είναι κομβικός για την ανάκαμψη της Ευρώπης και βέβαια είναι κομβικός για την ανάκαμψη της χώρας. Άλλωστε οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, τα τελευταία δέκα χρόνια, σε δύο διαδοχικές κρίσεις, τη δεκαετή οικονομική κρίση και την παγκόσμια υγειονομική κρίση, αποδείξαμε ότι είμαστε φορείς σταθερότητας και αποτελεσματικότητας. Η Περιφέρειά μας ανέκαθεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε όλα τα μέτωπα, στην υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και ιδιαίτερα το τελευταίο αυτό δύσκολο διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

Υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς απέδειξε και η κρίση της πανδημίας ότι τα θεμέλια της Ένωσής μας βρίσκονται στις τοπικές μας κοινωνίες. Όλο αυτό το διάστημα που η Ευρώπη δίνει τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών, δόθηκε ένας τεράστιος αγώνας για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και για να παρέχουμε υποστήριξη και κοινωνικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Προέκρινε τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος επιβεβαιώνοντάς το από το γεγονός πως το 90% των δράσεων για το Περιβάλλον περνάει μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Ουσιαστικά, οι Περιφέρειες είναι αυτές που μετατρέπουν τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες.

Σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης υπογράμμισε την αξία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και την ανάγκη να βελτιώσουμε τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να επανασυνδεθεί με τους πολίτες της. Στόχος είναι μια Ευρώπη της οποίας οι πολιτικές, θα βελτιώνουν πραγματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!