ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ

 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποδεχτήκαμε διαδικτυακά τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κύριο Μαργαρίτη Σχοινά.

Κοντά μας οι φίλοι μας από το αντίστοιχο πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του ΕΚ" του 1ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών "Γεννάδειου"

Ο κ. Σχοινάς απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων των μαθητών που σχετίζονται με ποικίλους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς άξονες. Πιο συγκεκριμένα εστιάζοντας στα μεγάλα οφέλη των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων/Πόρων για την Ελλάδα , αναφέρθηκε στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας και σημείωσε ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα επενδυθεί στην Πράσινη Οικονομία και την Ψηφιακή Μετάβαση. Επεσήμανε επίσης ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στηρίζεται σε μεγάλους οικονομικούς πόρους ( 3 δις ευρώ) . Αντίστοιχα όσον αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική, η Ελλάδα οφείλει την περιβαλλοντική στρατηγική της στην Ε.Ε., ενώ η Ευρώπη φιλοδοξεί να είναι η πρώτη ήπειρος με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050. Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στην δυνατότητα των νέων της Ελλάδος  να σπουδάσουν και να εργαστούν στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ερχόμενοι σε επαφή με άλλες κουλτούρες αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη διαφορετικότητά τους η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και τη δύναμή τους. 

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της πανδημίας τόνισε την δυναμική παρουσία της Ευρώπης στην εξαγωγή εμβολίων προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Τέλος, αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει κατά του ανερχόμενου  αντισημιτισμού, ενώ εμφατικά επεσήμανε την άρρηκτη σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!