ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ


https://12geltheambassadorseu.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%A3


Διαδικτυακή συνάντηση με την Ευρωβουλευτή κ. Βόζενμπεργκ

στο πλαίσιο του προγράμματος epas 18-3-2022

     Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 18-3-2022 οι Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου/μαθητές και καθηγητές του 12ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης είχαμε διαδικτυακή συνάντηση με την κ. Βόζενμπεργκ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών-Γεννάδειο με τη συμμετοχή των μαθητών και καθηγητών του προγράμματος. Η κ. Βόζενμπεργκ έχοντας μία άκρως επιτυχημένη πορεία για πολλά χρόνια στο  χώρο της δικηγορίας, πέρασε στο στίβο της πολιτικής και τα τελευταία χρόνια είναι Ευρωβουλευτής. Η συνάντηση μαζί της για θέματα που αφορούν τη γυναίκα δεν ήταν τυχαία επιλογή, μιας και είναι μέλος της αρμόδιας Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεπώς και καθ’ ύλην αρμόδια να μας μιλήσει για θέματα ισότητας. Στην εισαγωγή της δίνοντας μια στατιστική αποτύπωση της εικόνας για την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ευρώπη δεν επιμέρισε μόνο τις ευθύνες της κατάστασης στα στερεότυπα που υπάρχουν, παρά αναγνώρισε πως έχουν και οι  γυναίκες ευθύνη, μην διεκδικώντας σωστά και σθεναρά όσα τις αξίζουν. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου «των γυάλινων οροφών», αγώνας στην Ε.Ε. που η ίδια πρωτοστάτησε, προέκρινε  το ρόλο της πολιτείας, η οποία με εκστρατείες ενημέρωσης θα πρέπει να στοχεύσει με παραδείγματα και αντιπαραδείγματα στην επαναληπτική προώθηση θετικών προτύπων. Σχετικά με την έμφυλη βία στο Διαδίκτυο παρουσίασε τη δεύτερη σχετική έκθεσή της, η οποία υιοθετήθηκε πολύ πρόσφατα από την Επίτροπο μετά την υπερψήφισή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να γίνει πλέον κοινοτική οδηγία.

            Απαντώντας σε ερώτηση της μαθήτριάς μας Ανδρομάχη Ναβροζίδου για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ανέφερε πως πρόκειται για το πλέον άρτιο νομοθέτημα τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο και δυστυχώς τα οικονομικά αίτια αποτελούν πρόσκομμα στην υιοθέτηση αυτής της Σύμβασης από όλες τις χώρες κράτη-μέλη της Ένωσης. Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης ζήτησε από την κ. Βόζενμπεργκ να σχολιάσει τη δήλωση της νέας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της κ. Μετσόλα, σχετικά με την –όχι και τόσο συχνή- παρουσία του γυναικείου φύλου στην προεδρία. Η Ευρωβουλευτής εκδήλωσε τη χαρά της για την τοποθέτηση της κ. Μετσόλα, που είναι και προσωπική της φίλη, και δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια είναι άκρως αισιόδοξο το γεγονός πως έχουν προωθηθεί πολλές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. Η Ευτυχία Οξούζογλου της ζήτησε να ιεραρχήσει τις ιδιότητές της: γυναίκα, Ελληνίδα, Ευρωβουλευτής.. η ίδια δηλώνει χωρίς υπεκφυγές πως είναι γυναίκα Ελληνίδα! Σε ερώτηση, τέλος, του Χρήστου Μιχάλη για τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν διογκωθεί ιδιαίτερα και λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου τόνισε πως είναι απολύτως αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να αποφασίσει μια οριζόντια αναλογικά με τον πληθυσμό οικονομική ώθηση των κρατών μελών της Ένωσης. Η συνάντηση με την κ. Βόζενμπεργκ έδωσε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να ενημερωθούν για το έργο και τις αξίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαία γυναίκα. 











 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EPAS

ΠΡΩΤΟΙ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!